Virent

Блог

Каже ли мъжа, че ще се справи сам, по – добре си наеми бус сама

Каже ли мъжа, че ще се справи сам…

Знам израза: ”С мъжете зле, ама без тях по – зле”, но понякога се чудя тези екземпляри за какво точно служат, когато в някой необичайни ситуации трябва да се справяме сами.

Ето например моята половинка – мъж два метра, интелигентен, добър в работата си, но когато трябва да направи нещо за в къщи сякаш цялата му работоспособност и интелигентност изчезват на мига.

Наскоро ни се наложи да пренесем малко вещи и мебели на вилата и се заформи леко спречкване по този повод.

Като мъжа в къщата оставих на него да измисли начин да пренесем мебелите и той ( като всеки мъж обеща да се справи сам). Да, ама всяка жена знае какво следва, когато половинката и каже, че ще се справи сам…

Та и аз чаках, чаках, чаках, докато накрая много ме вбеси и реших да пренеса мебелите сама, само за да му натрия носа.

Открих къде предлагат бусове под наем, договорих се с хората и без дори да казвам нещо наех товарния бус, който ми трябваше. ( За сведение на мъжете – да се наемат бусове под наем не се изискват върховни усилия).

В деня, в който бях уговорила да взема буса под наем отидох на място, хората ми дадоха ключовете и само за няколко часа бях пренесла мебелите на вилата.

Да се обърна към фирма за бусове под наем беше най – удачното решение, тъй като не ми се занимаваше да търся хамалски услуги, нито пък исках да моля приятели, които да ми помогнат.

Можех да шофирам сама буса, а можех да наема шофьор – всичко зависеше от мен и плащах точно за толкова часове, за колкото ми беше нужен камиона.

Разбира се, бих предпочела мъжа ми да потърси бусове под наем, след като твърди, че е глава на семейството, но то неговото не се губи… това, че не пое инициативата ще му излезе през носа, повярвайте ми!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *